Alles wat je aandacht geeft groeit…..

Het was als met zoveel van die dingen. Terwijl je het doet vóel  je dat je het te weinig hebt gedaan. En vol oprechte verbazing vraag je jezelf af, waarom eigenlijk? Op date met de man des huizes, afspreken met vriendinnen (een hele dag!), frequent sporten, tot het ochtendgloren dansen en dan eigenlijk nog niet naar huis willen, te lang bellen met die ene lieve vriendin. Allemaal dingen waar je energie van krijgt, wat je meer oplevert dan het kost. Veel meer. Te weinig ruimte in hoofd en (familie)agenda is vaak de grootste boosdoener bij mij weet ik. Waarbij de eerste reden, als ik eerlijk ben, de meest voorkomende is. Een vol pieker hoofd geeft helaas weinig ruimte voor spontane acties.

Vandaag was ook zo’n dag. Ik realiseerde me dat het zo’n dag was op het moment dat ik met het kleine handje van mijn zoon in de mijne gierend van de pret door de festival-area struinde. We waren met z’n tweeën, kleine zus was thuis. Wat in de praktijk betekende dat ik geen klevertje aan me had hangen die overdonderd was door alle drukte en muziekgeweld. Zoon hoefde dus geen enkele concessie te doen in mijn aandacht  en wat hij wilde beleven.
Hij blij, ik blij. Topdag!

Ondanks dat ik weet dat 1 op 1 tijd met je kinderen geweldig belangrijk is en het menig ruzie in de nabije toekomst kan verzachten of zelfs voorkomen, komt het er te weinig van. Dochter gaat nog niet naar school dus onze relatie kenmerkt zich door veel tijd samen. De eindigheid hiervan komt jeukerig dichtbij en dus koester ik onze ‘meidendagen’. Zoon is van de stoere variant en had (meende ik) meer zin in ruige-echte-mannen-activiteiten met zijn vader.

Fout, helemaal fout!  Waarom zou hij minder behoefte hebben aan exclusieve tijd met mij dan zijn kleine zus? Die aanname komt van mij en heeft niets te maken met wat híj nodig heeft. Ik kreeg een kleine wake-up-call en plande deze last-minute actie. Samen naar ‘My First Festival’. Een dag gevuld met muziek, theater, dansen en knutselen. Heel veel JA en weinig NEE. Resulterend in plakkerige kusjes van zijn met suikerspin besmeurde snoet, dansen op Gers Pardoel, losgaan op trommels, ranja melken bij de koe en knutselen bij ‘Stout Konijn’. Man, wat hebben we een plezier gehad samen!

Dus, als ik al een goed voornemen had voor 2017 dan is dit ‘m. Meer 1 op 1 tijd doorbrengen met alle individuele leden van mijn gezin. Zowel dochter, zoon als man en alle mogelijke combinaties die van ons vieren gemaakt kunnen worden. Meer onvoorwaardelijke aandacht voor iedereen!

Daar kunnen alleen maar mooie dingen van komen toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *